Verticale stad De Rotterdam

De Rotterdam – De Kop van Zuid

Verticale stad De Rotterdam

De Rotterdam is 151 m. hoog (49 verdiepingen) en telt onder meer 240 appartementen, 60.000 m2 kantoren, 9.500 m2 winkels/horeca en een hotel met 280 kamers.
Met een totale oppervlakte van 161.000 m2 is het in volume het grootste gebouw dat in Nederland in een keer is ontwikkeld. De Rotterdam telt 10 daken met een totaaloppervlakte van ruim 5.500 m2

Verticale stad De RotterdamVerticale stad De Rotterdam

daktechniek 5.500 m2 voorzien van een volledig verkleefde, bitumineuze nood- cq. dampremmende laag.
Meerzijdig afschot gerealiseerd met een cementgebonden EPS afschotmortel en de waterdichting met een tweelaagse Wedeflex dakbedekking.
Op de lagere niveaus zijn drie terrasdaken gerealiseerd met grijze dreentegels en twee daktuinen met wintergroene siergrassen.
De technische verdieping van het pand, op 80 m. hoogte, telt negen aan- en afzuig plenums. Deze zijn geheel voorzien van steenwol isolatie en een zelfklevende Resitrix EPDM dakbaan. Bij de ingang van de parkeergarage is de 633 m2 grote hellingbaan voorzien van een 2-laagse SBS dakbedekking aangebracht op een speciale, flexibele bitumenemulsie. Vanwege de onderliggende commerciële ruimten is deze hellingbaan geïsoleerd met een zeer drukvaste XPS700 isolatie.