Renovatie

Renovatie

Het renoveren van een dak begint bij een goed en degelijk advies. Strijland put hierbij uit  ruim 40 jaar ervaring. Veel daken kennen we zelfs nog vanuit de aanleg in het verleden of het tussentijds uitgevoerde dakonderhoud.

Overlagen of vernieuwen van het hele pakket

In de praktijk is het voor een opdrachtgever soms behoorlijk lastig om de juiste keuze te maken; vaak worden bij meerdere partijen prijzen aangevraagd die allen met een verschillend advies aankomen. En daar rollen dus ook de meest uiteenlopende adviezen en prijzen uit. Het is daarom belangrijk om goed in beeld te krijgen waarom gekozen wordt voor een bepaalde aanpak. Strijland heeft hiervoor duidelijke criteria gesteld waarbij voor ieder renovatie project altijd gekeken wordt naar de volgende zaken:

  • Hoe is de conditie van de bestaande dakopbouw, isolatie en tussenlagen;
  • Het type dak in combinatie met de functie van het gebouw;
  • De geschiedenis van het bestaande dak, uitgevoerde reparaties;
  • Hoe is de hemelwaterafvoer, zijn er voldoende noodoverstorten en is er geen plasvorming;
  • Voldoet het huidige dakpakket nog aan de huidige eisen en normen als het gaat om windbelasting, isolatie en opbouw (asbest, mastiek);
  • Kunnen we materialen hergebruiken (zoals grind, dakbedekking) en dus duurzaam terugdringen en hergebruiken van afvalstromen.

Hierna komen we met he beste advies waar eveneens ook gekeken wordt naar de toekomst. Hoe lang blijft het gebouw nog in gebruik? Wat zijn de wensen als het gaat om comfort (extra isolatie bijvoorbeeld) of uitstraling door het toepassen van een groendak bijvoorbeeld.

Totaaloplossing met een ‘multi-garantie’

Ontzorgen is hét begrip wat de laatste tijd op iedere hoek van de straat geroepen wordt. Maar wat is ontzorgen precies? Drie verschillende partijen op één dak kunnen de opdrachtgever, of de gebruiker, helemaal niet ontzorgen als het gaat om aansprakelijkheden en garanties. Strijland kan een totaaloplossing bieden waarbij alle facetten van het dak bij Strijland ondergebracht kunnen worden. En dit niet alleen voor de nieuwe isolatie of dakbedekking, maar ook voor uw zonnepanelen, valbeveiliging of daktuin.

Wij vertellen u graag meer over onze totaal-aanpak in combinatie met onze multi-garantie die wij ook kunnen aanbieden bij dakrenovaties. Neemt u daarom nog vandaag contact met ons op.